"Împreună suntem mai puternici - îi spuse mafiotul poliţistului."

"Împreună suntem mai puternici - îi spuse mafiotul poliţistului."

luni, 28 martie 2016

Sistemul Informatic pentru Managementul Integrat al Serviciilor pentru Cetăţeni sub lupa DNA

Fabrica cercetata 
Marele Sistem informatic pentru managementul integrat pentru cetateni, asa numitul Call Center, si toate sitemele informatice centralizate din MAE , marele motiv de lauda al directorului Directiei Consulare din MAE, Bogdan Stanescu, este sub lupa DNA. "SIMISC este sistemul IT al MAE care furnizează servicii electronice prin care cetăţenii români din Diaspora pot solicita online informaţii consulare, documente de identitate şi călătorie, servicii pentru cetăţenie, acte de stare civilă sau notariale.Contractul de 7 milioane de euro a fost atribuit de MAE in 2015 asocierii dintre Siveco şi Expert One Research (fostă XOR IT Systems), o firmă cu acţionari apropiaţi de Sebastian Ghiţă, care e vizat acum de o cerere de arestare într-un alt dosar penal." Ministerul Afacerilor Externe declara ca acel contract a fost atribuit prin licitatie care respecta legislatia? <a intreb ce legislatie respecta Bogdan Stanescu, Silviu Barbu si Fabrica, sau mai bine spus presupusul Grup Infractional din MAE cate isi baga....in articolele de lege. In fapt este cercetata procedura restrictiva a licitatiei, prin care MAE a dat acest contract.
"Potrivit legislatiei in materia achizitiilor publice, autoritatea contractanta nu poate formula criterii restrictive privind participarea la procedura de achizitii pe considerente cum ar fi numele actionarilor sau relatiile comerciale dintre firmele participante"
Potrivit aceloraşi surse, de promovarea proiectului online SIMISC s-a ocupat directorul Departamentului Consular din MAE, Bogdan Stănescu, de asemenea privit în minister ca un apropiat la fostului secretar general şi ministru de Justiţie, Robert Cazanciuc.
SIMISC este parte a unui sistem online al MAE mult mai mare, denumit E-CONS, în valoare de 50 de milioane de euro.
Contractul SIMISC a fost atribuit pe vremea fostului ministru de Externe, Bogdan Aurescu (PSD).
Mai multe detalii puteti citi aici: Sursa:http://www.romaniacurata.ro/dna-la-mae-procurorii-au-cerut-contractele-incheiate-cu-firmele-apropiate-lui-sebastian-ghita/ 
si aici: http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20897453-dna-cerut-ministerului-externe-documentele-legate-licitatie-castigata-una-dintre-firmele-apropiate-sebastian-ghita.htm   
PS: Cam asta se intampla si ar trebui sa se intample cand iti bagi...in articolele de lege. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu