"Împreună suntem mai puternici - îi spuse mafiotul poliţistului."

"Împreună suntem mai puternici - îi spuse mafiotul poliţistului."

miercuri, 16 martie 2016

Dan Suciu acopera manariile SIE?

Dupa cum banuiam deja, Fabrica MAE are protectie din partea multor politicieni, ziaristi, care sunt sau nu pe statele de plata ale SRI sau SIE. Fostul purtator de cuvant(2012) al Sefului SIE, Mihai Razvan Ungureanu, are pareri personale legate de cazul de coruptie din MAE. Nu domnule Suciu, cazul nu e singular, daca anumiti diplomati nu vor sa se manjeasca, nu inseamna ca lucrurile sunt tocmai curate in minister asa cum insinuati(competenta profesionala a celor pe care sistemul incearca sa ii albeasca  nu le da dreptul la abuzuri, si nesocotirea legii). Radu Cristian a fost santajat iar evidenta inregistrarii ar trebui sa fie proba pentru organele abilitate sa ancheteze abuzul in serviciu al functionarilor din minister care l-au santajat pe Radu Cristian ca nu ii va fi bine daca nu renunta la procesul intentat ministerului, postul sau depinzand de renuntarea la actiunea in justitie.
Art. 207
Şantajul
(1) Constrângerea unei persoane să dea, să facă, să nu facă sau să sufere ceva, în scopul de a dobândi în mod injust un folos nepatrimonial, pentru sine ori pentru altul, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează ameninţarea cu darea în vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromiţătoare pentru persoana ameninţată ori pentru un membru de familie al acesteia, în scopul prevăzut în alin. (1).
(3) Dacă faptele prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) au fost comise în scopul de a dobândi în mod injust un folos patrimonial, pentru sine sau pentru altul, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.
Art. 297
Abuzul în serviciu
(1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.

Este foarte interesanta abordarea dumneavoastra domnule Suciu antepronuntandu-va intr-o ancheta interna a MAE(ati devenit dambovitean), ba mai mult incercand sa ignorati existenta inregistrarilor care desconspira fapte de natura penala, o cutuma cum ii place dir Bogdan Stanescu sa spuna, o cutuma ilegala, sau poate legala pentru interesele financiare ale SIE? Pe cine acoperiti domnule Suciu? Unde merg banii din vize? sau din accizele returnate?
PS: Daca SIE are nevoie de un buget mai mare sunt sigur ca exista parghii legale, dar daca folosirea oamenilor simpli si a banilor munciti cu greu departe de tara este doar prilej de imbogatire pentru huzurul unora, atunci e rusinos.Iar cei anchetati, conform regulamentelor MAE ar trebui suspendati pana la finalizarea anchetei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu