"Împreună suntem mai puternici - îi spuse mafiotul poliţistului."

"Împreună suntem mai puternici - îi spuse mafiotul poliţistului."

luni, 25 aprilie 2016

Politica albirii din MAE

Nu putine au fost cazurile unor diplomati plecati la viteza de la posturile lor dupa ce anumite actiuni ale lor au intrat in atentia organelor statului in care activau. Ministerul de Externe are grija de diplomatii care sunt ascultatori si usor santajabili. Sa ma explic: In statele in care sunt trimisi, diplomatii au imunitate diplomatica pentru faptele lor, adica, orice ar face ei nu pot fi trasi la raspundere. E adevarat ca acele state au si masuri care pot afecta relatiile diplomatice si de aceea de cele mai multe ori se transmit avertismente in legatura cu diverse fapte ce depasesc legea, diverse abuzuri. De cele mai multe ori, ministerul trimite Corpul de control coordonat de un judecator, dar si un procuror, pentru a da greutate anchetei, dar, de cele mai multe ori, acest corp de control ii face scapati pe diplomati, in sensul in care faptele de coruptie, abuz in serviciu , falsuri in inscrisuri, dar si faptele ce implica latura morala nu sunt transmise catre instituitiile competente in speta Parchet sa. Mecanismul e simplu, Ministerul de Externe e un Stat in Stat, avand proprii procurori, politisti, judecatori. Odata retras de la post din tara in care s-a comis ilegalitatea(masura urgenta pentru a nu deveni persoana nongrata sau indezirabil), diplomatul este slefuit , spalat curatat si apoi trimis in alta zona. Se pare ca imunitatea diplomatica se aplica si in tara de origine in Statul numit MAE. Care ar fi adevarata miza a acestor spalari? Oamenii devin usor santajabili, ba chiar ascultatori, la ordinele celor care semneaza plecarea, retragerea, promovarea pe un post, la mana celor care iti ofera marul de aur, in speta, Lazar Comanescu, alti secretari de stat care sa isi impuna pupilele, Bogdan Stanescu si multi altii care trebuie sa semneze ca sa isi justifice calitatea directoriala si salariul in acel minister. In viata mea, am auzit doar un singur caz mediatizat , cazul lui Silviu Ionescu de la Singapore
Fostul însărcinat cu afaceri al României în Singapore Silviu Ionescu, condamnat la şase ani de închisoare pentru accidentele rutiere în urma cărora o persoană a murit şi două au fost rănite. 
In rest, micutul Stat MAE din interiorul Romaniei, e loc bun de concedii pentru unii, loc de crescut copiii pentru altii, loc de amantlacuri, abuzuri si santaje, dar toate in Famiglie asa cum este cutuma directorului Bogdan Stanescu(Bobo pentru cunoscatori)In acest stat, nu conteaza ce ai facut, ca ai facut afaceri cu vize asa cum spune Ohanesian despre Lucian Stanica, nu conteaza ca esti agent al Budapestei asa cum spune Cotidianul despre Anton Niculescu . si cate altele . Conteaza sa fii fidel fabricii, conteaza omerta. Conteaza ca in urma controalelor se gasesc falsuri in inscrisuri gen celor gaseite la Consulatul din Munchen unde un functionar consular semna in locul consulului? Conteaza ca procurorul din MAE a gasit deconturi fictive de motorina si TVA la Paunescu sub semnatura consulului general? Conteaza ca Brandusa Predescu permitea numere diplomatice pentru un angajat de pe plan local? Pai domnilor din MAE, atunci de ce atata scolarizare in institutie? de ce atatia bani cheltuiti? de ce mai trebuie certificare ORNISS? aveti portari care sa deschida corespondenta consulilor, aveti traducatoare care au acces in calculatoare fara a avea dreptul. Sunt sigur ca procurorul din MAE, si judecatorul da sentinta, spalat curat, la produs. Cam asta este mica poveste , micul mecanism al statului MAE. Legile MAE sunt nestiute de statul roman, MAE e un fel de Vatican in inima Romaniei. Dar, daca nu existam noi cei cu dezvaluirile, trebuiau inventatii unii care sa dezvaluie. 
Update: pentru a intelege albirea diplomatilor, iata o declaratie a fostului presedinte Traian Basescu: "SIE nu dă niciodată structurilor din Parchete informări, SIE le spală, cum s-ar spune, iar în funcţie de temă, le transferă SRI şi Poliţiei, în funcţie de tipul de informaţie pe care o au, SIE o transferă şi ea vine procesată ca venind informaţie de la Poliţie sau de la SRI.Nu poţi să faci operaţini de spionaj pe teritoriul statelor NATO şi al UE, din acest motiv colaborarea dintre SIE şi serviciile omoloage se face prin reprezentanţi, la vedere.".
Si cu dedicatie din Umbre:



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu